Cvičení SM systém-senioři

Cvičení nejen pro seniory-SM systém opět v Opočně

Letos  nabídne  seniorům Spolek  přátel  Jitřenka  opět možnost speciálního cvičení,  vhodného  pro lidi s problémy v oblasti zad a pohybového aparátu, popř. jako prevenci zmíněných problémů. Cvičení je vhodné pro jakoukoliv věkovou skupinu– děti, ženy, muže, seniory,  sportovce. Cvičení má také velký význam u  poruch velkých kloubů  (kyčelní, kolenní a ramenní, klouby nohou a klenba nožní).

Metoda "SM systém" neboli "Stabilizační a Mobilizační Systém" se opírá o  25 let klinických zkušeností s tímto cvičením u pacientů s bolestmi páteře v bederní, hrudní i krční oblasti, u pacientů s akutním výhřezem ploténky a u skoliózy.  Více informací získáte na stránkách www.spiralstabilization.com.

Cvičení se skládá ze sestavy cviků dle MUDr. Richarda Smíška. Základní systém  12-ti cviků zajistí  protahovací  a zároveň  posilovací  program pro Vaše tělo. Stačí cvičit 10 minut denně a poznáte výsledky.  Cvičení  lze provádět doma i venku, pro osoby se ztíženou pohyblivostí existují i varianty pro cvičení v sedě.  Pro dokonalé naučení 12-ti základních cviků  doporučujeme absolvovat alespoň  5 lekcí cvičení SM systému ve skupině, kde na Vás bude dohlížet  cvičitel. Cvičí se v malých skupinách po 5 osobách.

Pro seniory máme příznivou zprávu – 5 lekcí, během kterých zvládnou senioři základní nezbytné cviky,  bude  opět zdarma. Ke cvičení je nutné mít speciální cvičební lano, zájemce o kurz si může lano koupit na začátku kurzu za cenu 490 Kč.

Zájemci o cvičení se mohou hlásit  na tel. 605 706 954 nebo mailem na: reditelka.sos@opocno.cz. Absolventům předchozích seniorských kurzů nabízíme zdarma samostatnou opakovací hodinu. Přesný datum a časy cvičení budou upřesněny dle počtu a pokročilosti zájemců.